Bahan:
A
250 g tepung
1 tbsp serbuk penaik
1/2 tbsp susu tepung
1/8 tsp serbuk pala
B
secubit garam
40 g gula
C
45 g mentega
D
150 ml susu
E
90 g kismis
Cara:
1. Ayak bahan A dan dan masukkan B . Gaul hingga sebati.
2. Masukkan bahan C dan gaulkan sehingga jadi serbuk yg kasar , kemudian masukkan bahan D.
Uli hingga jadi doh.
3. Kemudian masukkan bahan E dan uli hingga kismis bercampur sebati dengan doh .
4. Biarkan doh selama 15 minit kemudian leperkan menjadi lebih kurang 20mm tebal.Gunakan
50 mm round cutter dan tekankan ke atas doh dan letakkan di atas dulang pembakar yg telah
digriskan.
5. Sapukan dengan telur diatas doh dan bakar pada suhu 200 darjah selsius selama lebih kurang
15 - 20 minit.
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment