Bahan:
25 g agar-agar( 1 peket)
1400 ml air
250 ml santan pekat ( beli kat pasar )
* gula merah
* gula pasir
* garam
* secukup rasa. Ikut citarasa sendiri.
Cara:
1. Masak agar-agar dengan air hingga hancur.
2. Masukkan santan ,gula dan garam
3. Tapis dan tuangkan ke dalam acuan. Bila dah sejuk boleh keluarkan atau potong.
Senang , ringkas dan sedap
Selamat Mencuba
menu simple....tapi sedap....sejuk je menelannya....
ReplyDeleteassalam yatie,
ReplyDeleteha.... kalau yang ini, pagilah sepiring... kak amie tak cukup, nak lagi...yg sejuk tau...seeedapppp!
Cik cek ,
ReplyDeletememang sedap ....tapi anak-anak tak suka yg mcm ni . dia org suka yg warna merah tu je.
Kak Amie,
Nak pos ke sana pun dah takde..... dah bawak gi sekolah.....